Prijímame objednávky
a expedujeme tovar každý deň.

Zavrieť

Česky - horká čokoládaSlovensky - horúca čokoláda

Horúca čokoláda recepty









Napíšte nám

* Meno: 
* E-mail: 
* Správa: 


* Ľudská kontrola: 
Číslo 88 je


Horúca čokoláda recepty


Horúca čokoláda vo forme peniažkov


Naša horúca čokoláda sa pripravuje z kúskov pravej belgickej čokolády!!!

Nie je to prášok ani puding!

Čokoláda sa dodáva vo forme malých peniažtekov,
sú to malé kúsky pravej belgickej čokolády ako je možné vidieť na obrázku vpravo.


Horúca čokoláda recept pre kaviarne, reštaurácie a bary

Recept na prípravu horúcej čokolády na tryske kávovaru

Horúca čokoláda sa pripravuje z 50 g pravej belgickej čokolády a 25 - 50 ml mlieka alebo smotany.

V prípade ak vlastníte kávovar, dá sa horúca čokoláda pripraviť zahriatím na tryske na paru na kávovari.

Do šáločky nalejeme 25 - 50 ml mlieka, podľa toho akú hustotu chceme dosiahnuť. Menej mlieka znamená hustejšiu horúcu čokoládu. Následne do šáločky pridáme 50 g čokolády a zahrejeme na tryske kávovaru. Zamiešame lyžickou tak, aby bola čokoláda rovnomerne roztopená.

Z 1 kg čokolády je možné pripraviť 20 šálok horúcej čokolády na pitie.



Horúca čokoláda recept na prípravu v mikrovlnnej rúre

Recept na prípravu horúcej čokolády v mikrovlnnej rúre

Horúca čokoláda sa pripravuje z 50 g belgickej čokolády Callebaut a mlieka alebo smotany.

Na prípravu horúcej čokolády nie je potrebný žiadny špeciálny prístroj, horúca čokoláda sa dá pripraviť aj v mikrovlnke.

Do šáločky nalejeme 25 - 50 ml mlieka, podľa toho akú hustotu chceme dosiahnuť. Menej mlieka znamená hustejšiu horúcu čokoládu. Následne do šáločky pridáme 50 g čokolády a vložíme na 30 sekúnd do mikrovlnnej rúry. Šáločku vyberieme, čokoládu zamiešame lyžickou a vložíme ešte na 10 sekúnd do mikrovlnnej rúry. Čas je orientačný, záleží na každej mikrovlnnej rúre ako je nastavený jej výkon. Po poslednom premiešaní by mala byť čokoláda rovnomerne roztopená.

Z 1 kg belgickej čokolády je možné pripraviť 20 šálok horúcej čokolády na pitie.


Horúca čokoláda recept na prípravu vo vodnom kúpeli

Recept na prípravu horúcej čokolády vo vodnom kúpeli

Horúca čokoláda sa pripravuje z 50 g belgickej čokolády Callebaut a mlieka alebo smotany.

Na prípravu horúcej čokolády nie je potrebný žiadny špeciálny prístroj, horúca čokoláda sa dá pripraviť aj vo vodnom kúpeli.

Do malého hrnčeka nalejeme 25 - 50 ml mlieka, podľa toho akú hustotu chceme dosiahnuť. Menej mlieka znamená hustejšiu horúcu čokoládu. Následne do hrnčeka pridáme 50 g čokolády a vložíme do väčšieho hrnca, v ktorom máme do štvrtiny až polovice napustenú vodu tak, aby malý hrnček plával na hladine. Vodu zohrievame vo väčšom hrnci na sporáku a v malom hrnčeku miešame mlieko s čokoládou, kým sa čokoláda rovnomerne roztopí. Výhodou roztápania vo vodnom kúpeli je, že môžeme naraz pripraviť aj väčšie množstvo, napríklad pre 4 a viac osôb. Pre 4 osoby dáme 4-krát väčšiu dávku čokolády a mlieka. Nakoniec z menšieho hrnčeka prelejeme čokoládu do pripravených predohriatých šáločiek.

Z 1 kg belgickej čokolády je možné pripraviť 20 šálok horúcej čokolády na pitie.


Máte otázky k receptom na prípravu

Máte nejaké otázky alebo pripomienky? Neváhajte a napíšte nám cez kontaktný formulár (vľavo).